hemmagjord pan pizza - recept

här sitter jag nu, proppmätt och belåten efter dagens middag som bestod utav hemmalagad pan pizza (med en klick bearnessås såklart). det blev sjuuukt smarrigt faktiskt! nästan i klass med pizza hut! haha, alltså NÄSTAN. jag och J har ju gjort pan pizza här hemma ett par gånger tidigare, men denna blev helt klart bäst hittills och bottnen blev helt fluffig och perfekt! mumms! och vet ni? jag tänkte även ta och dela med mej av receptet till er läsare! ni hittar det under bilden 💕
 
ingredienser: 25 g jäst, 2 ½ dl ljummet vatten, 1 msk olivolja, ½ stk salt, 1 tsk strösocker, 1 msk bakpulver, 6-7 dl vetemjöl.
 
gör så här: 1. finfördela jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten. 2. tillsätt olja, salt och socker. 3. blanda ner vetemjöl och bakpulver. arbeta ihop till en slät deg. 4. strö över lite mjöl och låt jäsa under en bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. 5. smörj formarna, stekpannor eller ungspannan med olja (vi använde balplåtspapper på en plåt). 6. kavla ut degen till 2 eller 1 pizza och lägg i/på passande form. 7. låt jäsa 30 minuter. 8. sätt ugnen på 225 grader. 9. lägg på önskad fyllning, med tomatsås underst och mozzarella överst, när degen jäst klart. 10. grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. KLART!!! 
 
jag hade tomatsås, skinka, ost och mozzarellaost på min halva, och J tog samma + champinjoner och anananas. tomatsåsen gjorde vi på krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vitlök, oregano, salt och peppar. och sedan kryddade vi med mer oregano ovanpå när pizzan var färdig!